Det har skrivits en artikel av riksdagsjournalisten Lars Kriss som han spritt i några tidningar, och man kan undra varför?

Ledaren i  Gefle Dagblad & DT, 2016-03-10,
”LEDARE: Hur länge tänker MP låta riksdagsmannen Lindholm hålla på så här?” av Lars Kriss

http://www.dt.se/opinion/ledare/ledare-hur-lange-tanker-mp-lata-riksdagsmannen-lindholm-halla-pa-sa-har

Martin Pall på besök i Stockholm i mars 2016
Forskaren Martin Pall håller föredrag i Stockholm, mars 2016

Förbundets syn på saken är att Martin Pall är en seriös och väl renommerad forskare, professor emeritus med hundratalet vetenskapliga publikationer under sin karriär. Forskningen från ett stort antal olika forskare som Pall refererar till är mycket omfattande och går tillbaka till 1970-talet. Att förlöjliga allt med ”foliehattar” utan minsta respekt för vetenskapligt arbete är rena rama lekstugenivån. Lars Kriss borde skämmas över att kalla sig journalist.

Vi anser att artikeln av Lars Kriss helt saknar journalistisk ryggrad, saklighet och faktabenägenhet.

Vi anser att seriösa (?) tidskrifter som Gefle Dagblad eller DT inte borde nedlåta sig till rena personangrepp och att förlöjliga en folkvald politiker är anmärkningsvärt. Det hör inte hemma i en demokrati.

Med Google borde det heller inte vara svårt, ens för Lars Kriss, att kontrollera fakta istället för att nedlåta sig till dagisnivån ”foliehattar”.

https://www.researchgate.net/profile/Martin_Pall/publications
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3856065/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3780531/

Repliken vi skickade in till dagspressen är bifogad nedan.


Fobisk rädsla för insikter om faror med trådlös teknik

När Lars Kriss i sin ledare attackerar budbäraren istället för att skriva om sakfrågor så skiner den fobiska rädslan igenom. Trådlös teknik skadar både mnniskor, djur och natur. Det är idag vetenskapligt bevisat. Som ledarskribent borde Lars Kriss ta upp sakfrågor och inte ägna sig åt personangrepp.

Martin Pall är en mycket välrenommerad professor och forskare som gjort värdefylla forskningsrön angående skadeverkningar av trådlös teknik.

Jag Lindholm visar med sitt agerande ett politiskt ansvar som är ett föredöme för andra politikter. Hur många politikter och journalister har idag det civilkurage som Jan Lindholm visar upp? Uppdraget som politiker är att värna om samhället och dess invånare, att åtgärda brister och bidra till skapande av ett samhälla där alla kan leva och må bra.

Har du barn? Vi vet att barn skadas snabbare än vuxna av trådlös teknik. Detta gäller inte enbart den snabba ökningen av barncancer utan även sömnstörningar, koncentrationsproblem, diabetes, autism, ADHD och andra störningar med olika bokstavskombinationer. Vi har alla ett ansvar att värna om barnen och deras uppväxt. Till och med SSM varnar för mobilanvändning bland unga människor, men tyvärr bara när det gäller cancer!

Idag kan vem som helst drabbas av ohälsa på grund av trådlös teknik; kvinnor och män, unga som gamla. Jag är övertygad om att alla människor idag har någon i sin närhet som lider på grund av trådlös teknik i sin omgivning, kanske utan att veta om det. Törs du fråga dina grannar, vänner och anhöriga om hur de verkligen mår?

Är du beredd att höra deraas historia? Beredd att ta hänsyn genom att koppla upp dig trådburet istället för trådlöst? Har du samvete att fortsätta att skapa ohälsa för nära och kära genom användandet av trådlös teknik?

Gör som så många andra idag redan har gjort! Skaffa dig kunskap. Visa hänsyn och respekt. Nästa gång kanske det gäller dig och din hälsa!

Har du ett trådburet nätverk? Gå in på nätet och läs om professor Martin Pall och hans forskning om kalciumjonkanaler och alla sjukdomar som kan följa av detta. Många av hans mycket intressanta artiklar finns där. Lycka till med sökandet. Skulle du sedan råka bli elöverkänslig så ska du veta; vi finns här och jobbar för dig!

Marianne Ketti
Elöverkänsligas Riksförbund
tel. 0250-35115