• Inläggskategori:Nyheter

Den 15 mars, röstade EU-parlamentet med stor majoritet – 504 röster för, 79 emot och 112 avstod – ja till lagkrav för att företag måste visa respekt för mänskliga rättigheter och miljö.
– Att över 70 procent av EU-parlamentarikerna i går röstade för att EU-kommissionen ska ta fram en EU-lagstiftning för att företag ska respektera mänskliga och miljön är stort, och visar på en bred politisk samsyn i en fråga som vi inom Amnesty drivit i flera år. Detta går i linje med majoriteten av svenska folket som i en SIFO-undersökning tycker att Sverige behöver en lag som kräver att företag respekterar mänskliga rättigheter, säger Ulrika Sandberg, sakkunnig inom företag och mänskliga rättigheter på Amnesty Sverige.
Amnesty, som drivit frågan, har ambitionen att fortsätta arbeta för en så ambitiös och effektiv lagstiftning som möjligt med skydd för både den enskilda människan och vår gemensamma miljö.

https://www.amnesty.se/press-och-media/#/news/eu-parlamentet-har-roestat-ja-foer-ny-lagstiftning-foer-att-foeretag-ska-respektera-maenskliga-raettigheter-och-miljoen-423085