• Inläggskategori:Nyheter

Öppet brev till Anders Ygeman

Mora 20/8 -2020

Hej Anders!

Vi hade kontakt med varandra för några år sedan, innan du blev minister.

Jag fick ett gott intryck av dig, men var finns du nu?

Du måste lyssna! Det handlar om våra liv! Vi klarar inte mer nu!

Tusentals människor tål inte den digitala tekniken (framförallt den trådlösa) och vi har flytt undan både 3G och 4G. I vårt förbund har vi även barn och unga människor i början av sin karriär. Vi är elöverkänsliga och står idag helt utanför det ”moderna” samhället.

Elöverkänslighet är sedan 1995 en erkänd, miljörelaterad funktionsnedsättning och vi är en del av Funktionsrätt Sverige. Var är våra funktionella rättigheter? Vi har idag inte tillgång till någon del av samhället där det finns trådlös teknik. Det kan t ex vara allmänna platser och kommunikationer med wifi, skolor och utbildning, arbetsplatser och affärer med trådlösa nätverk, parkeringar och allmänna toaletter som kräver mobil, diverse tjänster som fordrar mobilt bank-id m m.

Nu hotas våra liv av den pågående 5G-utbyggnaden och digitaliseringen av snart allt som finns i vår omgivning. Några har redan tagit sina liv, andra står inför beslutet. Det finns ingenstans att ta vägen längre för dessa människor.

Tekniken breder ut sig och vi går under. Fler och fler elbilar och modernt utrustade nya bilar på våra vägar gör att vi snart inte har någon möjlighet att förflytta oss ens i egen bil.

Elektrifierade vägar som vi aldrig någonsin kommer att kunna färdas på, robotgräsklippare, el-prylar…

Trots att vi elsanerat våra bostäder för dyra kostnader kan vi inte längre freda oss undan grannars teknikanvändande.

Varje dag tar vi nu emot samtal från förtvivlade medlemmar som inte orkar längre.

”Public media” pratar varje dag om påskyndande av digitalisering och 5G-utbyggnad.

Vi har levt i social isolering i åratal och flyttat många gånger för att komma undan 3G, 4G, 5G, grannar med tekniska prylar, mobilmaster…

Många har flyttat ett 20-tal gånger.

I stadsområdena där 5G startat, har vi medlemmar som sitter totalt instängda i sina lägenheter med svåra plågor. De kan inte ta sig någonstans – många har varken bil, körkort eller pengar! Bland dessa finns också barn!

Du kan aldrig utbilda bort en funktionsnedsättning! Det handlar om att anpassa samhället så att även vi kan vara med! Ohälsotalen stiger – framför allt den psykiska.

Är du förvånad? Det är inte vi och inte de oberoende forskarna.

Vill du verkligen fortsätta att driva på utvecklingen mot detta HELVETE?

Har du samvete att bara ignorera tusentals människors lidande och låta dem dö i svåra plågor?

Covid-19 och några månaders social isolering, vad är det? För oss är det ”storm i ett vattenglas”. Vi lever i isolering år efter år utan framtidsutsikter.

Nej Anders! Gör gör något nu! Stoppa denna vansinniga utveckling innan det är för sent! Sluta lita på korrupta myndigheter och industrifinansierade forskare! Kom ut i verkligheten och se hur vi har det!

Välkommen att kontakta oss för mer information och att planera ett möte med representanter för vårt förbund!

Vänliga, men förtvivlade hälsningar

Marianne Ketti, ordförande i Elöverkänsligas Riksförbund

PS: Skickar med våra medlemstidningar för läsning