• Inläggskategori:Nyheter

Över 200 platser runtom i världen finns nu med på listan för protesten mot 5G som går av stapeln nu på lördag 25 januari. Syftet är att öka medvetenheten hos allmänheten och beslutsfattare kring den folkhälsokatastrof som redan är ett faktum, men som riskerar att förvärras om 5G-nätet byggs ut som planerat.

I Sverige planeras evenemang i Stockholm, Göteborg, Umeå, Sundsvall och Malmö: https://stop5ginternational.org/5g-protest-day/

Hundratals forskare, läkare m.m. världen över varnar för allvarliga hälsorisker vid introduktionen av 5G https://www.5gspaceappeal.org/signatories-specialists/

Gör din röst hörd den 25 januari och säg ifrån mot den skadliga trådlösa tekniken som nu rullas ut utan föregående hälsoriskanalys.


Här hittar du evenemang på Facebook för Stockholm och Göteborg:

Stockholm

Facebook-evenemang: https://www.facebook.com/events/821235764968643/

Demonstration mot 5G på Sergels Torg Stockholm 25 januari kl. 13:30. Demonstrationen ingår i ”5G Global Protest Day” som således sker över hela världen. Läs mer på hemsidan STOP5Ginternational.org

Göteborg

Facebook-evenemang: https://www.facebook.com/events/2452051798445750/

Demonstrationen avgår från Järntorget kl 13.

Vi går i ett mer stillsamt fackeltåg till Kopparmärra, kungsportsplatsen där Kalle Hellberg ska hålla ett tal. På vägen ska vi dela ut information. Ta gärna med facklor, skyltar, magskyltar. kort men med saklig info.


Demonstrationer i 35 länder


Om 5G …

Planen med 5G är att koppla upp miljarder nya saker (allt från bilar, till hushållsmaskiner) vilket kommer att kräva en stor mängd nya mobilsändare samt leda till en kraftigt ökad mängd strålning, inte minst i anslutning till människors bostäder.

Med introduktionen av så kallade millimetervågor (dvs strålning på mycket högre frekvens än tidigare) tvingas man även sätta sändarna (basstationerna) mycket tätare och närmare fastigheter, för att nå in i boendemiljön.